Menu
Your Cart

Общи условия

Общи условия 

Този текст представлява споразумение между Вас и “РЮ УОТЧ” ООД и посочва условията, при които можете да използвате сайта, както и нашите задължнения към Вас.

Покупката на предлаганите от електронен магазин “RuWatch” стоки е възможно само след като се съгласите с настоящите Общи условия за ползване на сайт.

 

1. ЗА ФИРМАТА

Фирмата, която предоставя услугата е “РЮ УОТЧ” ООД - гр. Пловдив

ЕИК 203594115

адрес на регистрация и управление:

гр. Пловдив 4000

ул. Г. Бенковски №18

email: sales@ruwatch.bg

тел.за контакт 00359 894 471 911

 

​2. ЗА РЕГИСТРАЦИЯ И СИГУРНОСТ

За да закупите продукт от www.ruwatch.bg , е необходимо да сте регистриран потребител или гост. Регистрацията става чрез създаване на потребителски профил с въвеждане на вярна, пълна и точна информация във формуляра за регистрация. Като регистриран потребител, Вие носите пълна отговорност за запазването в тайна на Вашето потребителско име и парола, както и на личната информация във Вашия профил /адрес, телефонен номер, информация, касаеща електронните Ви плащания, електронен адрес и оторизираните лица да приемат вашите поръчки/.

Единствено Вие може да оторизирате трети лица и носите отговорност при използването от тях на Вашето потребителско име и парола в www.ruwatch.bg . При всяко съмнение за неправомерно използване на Вашето потребителско име и парола  или за опасност от такова, моля, незабавно уведомете екипа на “RuWatch”.

 

​3. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

3.1. При регистрацията потребителят се съгласява да предостави доброволно личните данни, изисквани от формата за регистрация, както и при извършване на поръчка без регистрация. “РЮ УОТЧ” ООД може по всяко време да променя обема на изискваните лични данни за регистрация на сайта, както и за извършване на поръчка без регистрация.

3.2. С извършване на регистрацията и създаването на потребителски профил или с извършване на поръчката без регистрация /като гост/, потребителят дава своето изрично съгласие личните данни, които е въвел при регистрацията и при поръчка и съответно променил, допълнил впоследствие, да бъдат използвани и съхранявани от “РЮ УОТЧ” ООД за целите, посочени в настоящите Общ условия.

3.3. С приемането на настоящите Общи условия потребителите се съгласяват, че “РЮ УОТЧ” ООД и неговите служители, в зависимост от своите задължения, имат достъп до част или цялата информация попълнена/подадена при регистрацията на Потребителски профил и/или при поръчването на стока.

3.4. С приемането на Общи условия потребителя се съгласява, че “РЮ УОТЧ” ООД може да обработва предоставените лични данни, за следните цели: техническо управление на сайта и електронния магазин и техните база данни, установяване на контакт с потребителите, управление на поръчките, доставяне на стоки и вякакви други дейности, свързани с изпълнението на задълженията на “РЮ УОТЧ” ООД, измерване на ефективността на услугите, рекламни кампании, маркетингови и пазарни проучвания, ценова политика, изпращане на рекламни предложения и материали, информация за продукти на “РЮ УОТЧ” ООД и друга подобна информация по поща, телефон и/или e-mail, директен маркетнг и всякакви други търговски съобщения. С приемането на Общи условия се съгласявате, че във връзка с обработването на личните Ви данни за посочените цели, “РЮ УОТЧ” ООД може да предоставя тези данни и на трети лца, с които “РЮ УОТЧ” ООД си сътрудничи, работи или има други отношения във връзка с дейността си / в т.ч. куриерски, превозни и спедиторски компании във връзка с доставянето на стоки/ или когато това се изисква със закон.

3.5.  Съгласно Регламент /ЕС/ 2016/679 потребителите могат да възразят срещу използването на личните им данни, разкриването им на трети лица и използването им от тяхно име за посочените цели.  В подобни случаи администраторът на лични данни е длъжен да прекрати обработването, освен ако не докаже, че съществуват убедителни законови основания, които имат предимство пред интересите, правата и свободите на субекта на данни, или за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

Важно е да се знае, че при възразяване срещу обработването на лични данни за целите на директния маркетинг, обработването следва да се прекрати незабавно и безусловно. 

Имате право да възразите срещу обработването на личните Ви данни като изпратите писмено съобщение до “РЮ УОТЧ” ООД на контактите посочени в началото на Общите условия. На същите можете да се свържете с нас в случай на неоторизирано попълване на Ваши лични данни от трети лица, както и за други възможни проблеми.

За повече информация виж: “Защита на личните данни”

 

​4, Цени на стоките

4.1. Указаната цена на отделните стоки е за 1 брой с включен ДДС. Цените са в български лева.

4.2. “РЮ УОТЧ” ООД има право да променя цените на предлаганите в сайта продукти, без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Всеки клиент на интернет магазина се задължава да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора, съгласно настоящите Общи условия. Цените обявени в сайта са валидни до изчерпване на количествата. 

 

​5. УСЛОВИЯ ЗА ПОРЪЧКА И ПЛАЩАНЕ

5.1. Избраните от Вас стоки се появяват във Вашата количка. Вие можете да променяте количеството на стоките, да добавяте или да изваждате стоки. Във всеки един момент във Вашата количка можете да видите всички избрани от Вас продукти, тяхната цена, както и общата им сума. След като приключите с избора на стоки, за да преминете на следващата етап трябва да натиснете бутона “Плащане”.

- Информация за доставката

За да направите поръчка е необходимо да влезете с потребителското си име и парола. Може да поръчате стоки и като гост, без налична регистрация, като потребител в онлайн магазина. Изберете начин на поръчка: – създаване на профил, плащане без регистрация, регистриран потребител. Посочете името на получателя и точния адрес на доставка – това може да бъде адресът, който сте дали при регистрацията си или друг адрес, на който искате да получите доставката. Ако имате забележка за начина да доставка, може да я посочите в този момент.

Когато посочите адрес за доставка, моля уверете се, че в рамките на работния ден, когато ще бъде доставена стоката, на този адрес ще бъдете Вие или друг човек, който сте упълномощили да я приеме.

- Информация за плащане

В количката Вие може да видите цената на избраните от Вас продукти, крайната цена, да добавите предпочитан начин на доставка, както и да изберете и посочите удобен за Вас начин за плащане. “РЮ УОТЧ” ООД Ви дава следните възможности за плащане:

1/ с пощенски паричен превод – при получаване на доставката, заплатен на куриера.

2/ плащане по банков път

Когато правите поръчка, всеки път имате възможност да избирате удобния за Вас начин на плащане. Ако имате инструкции и коментари по поръчката, можете да ги напишете в съответното поле “Подробности за поръчката”. Ако искате да Ви бъде издадена фактура, попълнете данните в същото поле на формуляра. Фактурата ще Ви бъде изпратена заедно с поръчаната от Вас стока.

- Потвърждаване на поръчката

Прегледайте цялата информация за поръчката си, и ако е необходимо редактирайте. Проверете внимателно съдържанието на Вашата количка, информацията за плащане и доставка, и инструкциите за поръчката /ако сте посочили такива/. Ако е необходимо да нанесете корекции, не пропускайте да ги направите на тази стъпка. Тук трябва да отразите, че сте запознати и се съгласявате с Политиката за лични данни, Политиката за връщане на стока и с Общите условия, като поставите отметка в квадратчето предвидено за това. След като натиснете бутона “Поръчка” , Вашата поръчка ще бъде приета и няма да можете да правите повече промени. На електронния адрес, който сте дали при регистрацията си, ще получите имейл с цялата информация за поръчката. Ако е необходимо уточнения за условията или адреса на доставка, наш оператор ще се свърже с Вас на посечения от вас телефон.

Посочването на непълни или неверни данни в профила на клиента прави поръчката невалидна и тя не обвързва www.ruwatch.bg с изпълнение.

 

 

​6. ДОСТАВКА НА СТОКИ

6.1. Доставката се извършва от куриерска фирма “Спиди” или “Еконт” .

При извънредни обстоятелства и независящи от “РЮ УОТЧ” ООД причини, сроковете за доставка е възможно да не бъдат спазени. Ако не сме в състояние да изпълним заявката, поемаме отговорност да се свържем с клиента и да го информираме. В случай, че клиента е платил предварително, “РЮ УОТЧ” ООД се задължава да възстанови платената сума в срок от 5 работни дни.

6.2. При получаване на пратка /ако сте избрали плащане с ППП или плащане по банков път/  задължително проверете цялостта на стоката в присъствието на куриера, особено ако е чуплива, преди да платите.

В случай, че стоката е повредена, куриерът е длъжен да напише пред Вас двустранен протокол за състоянието на изпратената стока. 

Свържете се с нас на телефон 0894 471 911, или ни пишете на имейл: sales@ruwatch.bg, за да ни информирате за случая.

 

​7. ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕНА СТОКА

7.1. Съгласно чл.50 от Закона за защита на потребителите, потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 в ЗЗП, в 14-дневен срок от датата, на която потребителя или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е получил стоката и е влязъл и във владеене на същата.

7.2.Стоката трябва да отговаря на следните условия:

- няма механични повреди

- не е била използвана

- е с оригиналната си опаковка и има търговски вид

- е придружена от съпътстващи документи /гаранционна карта и др./ и аксесоари, с които е била получена

7.3. За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за Вашето име, постоянен адрес, телефонен номер, електронен адрес, и за решението си да се откажетe от договора с недвусмислено заявление например писмо, изпратено по пощата на адрес:

4000 гр. Пловдив ул. “Георги Бенковски” № 18 или на електронната ни поща sales@ruwatch.bg

Може да използвате стандартния формуляр за отказ, но това не е задължително.

Формулярът може да изтеглите от тук https://kzp.bg/standarten-formulyar-za-uprazhnyavane-pravo-na-otkaz-pri-online-pokupki

За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняване на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

7.4. Ако се откажете от настоящия договор, RuWatch ще ви възстанови заплатената за стоката сума в срок от 5 работни дни от датата, на която тя е получена обратно, без неоправдано забавяне извън всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Разходите по транспортирането са за сметка на купувача. Връщане на заплатената сума става само с банков превод по посочена от вас банкова сметка, като разходите за превода са за сметка на “РЮ УОТЧ” ООД . Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоката обратно . За избягване на съмнения, връщането е възможно само когато стоката отговаря на условията посочени в т. 7.2. по-горе и не попада в някое от изключенията по следващата т.7.5.

7.5. Съгласно чл. 57 от ЗЗП разпоредбите за правото на отказ на потребителя от договора от разстояние или от договора извън търговския обект не се прилагат за договори:

1. за предоставяне на услуги, при които услугата е предоставена напълно и изпълнението и е започнало с изричното предварително съгласие на потребителя и потвърждение от негова страна, че знае, че ще загуби правото си на отказ, след като договорът бъде изпълнен изцяло от търговеца;

2. за доставка на стоки или услуги, чиято цена зависи от колебанията на финансовия пазар, които не могат да бъдат контролирани от търговеца и които могат да настъпят по време на срока за упражняване правото на отказ;

3. за доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания;

4. за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

5. за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

6. за доставка на стоки, които след като са били доставени и поради естество им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;

8. за доставка на запечатани звукозаписи или видеозаписи или запечатан компютърен софтуер, които са разпечатани след доставката;

9. Надзорни органи:
A. Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София,ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15, 
тел.: (02) 91-53-518 
Email: kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg
B. Комисия за защита на потребителите 
Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" № 4А, ет.3, 4 и 6, 
тел.: 02 / 980 25 24 
факс: 02 / 988 42 18 
гореща линия: 0700 111 22 
Уеб сайт: www.kzp.bg
C. Комисия за защита на конкуренцията 
България 
София 1000, бул. "Витоша" №18 
Телефон: (02) 935 61 13
Факс: (02) 980 73 15 
Уеб сайт: www.cpc.bg