DAVOSA PILOT CHRONOGRAPH

DAVOSA PILOT CHRONOGRAPH

Историята на часовника може да бъде проследена назад във времето до направата на джобните часовници. Много десетилетия са изминали преди часовникът да намери своето място на китката на по-широк кръг потребители. Важна стъпка в тази насока е направена при въвеждането на часовниците в авиацията. Тези часовници обикновено са били правени с як корпус от неръждаема стомана. Циферблатите най-често са били черни със силно контрастиращи фосфоресциращи цифри, тъй като доброто различаване е било от първостепенна важност.
DAVOSA Pilot Chronograph следва тази историческа традиция. Корпусът от неръждаема стомана е украсен с голяма, обла коронка с дъблоко набраздяване и в допълнение към другите детайли с уплътнение от двоен О-образен пръстен, който гарантира устойчивост на атмосферни влияния. Това е определяща характерна черна на този иначе много функционално проектиран часовник. Матовият черен циферблат с ярки фосфоресциращи деления и арабски цифри, съчетани с фосфоресциращи стрелки, удовлетворяват и най-строгите изисквания за добра четимост. Броячите на хронометъра са добре видими и същевременно не твърде доминиращи. Един кратък поглед - дори в условия на намалена видимост през нощта е достатъчен, за да се добие необходимата информация.
Елегантният дизайн, допълнен от обърнати надолу удължения на каишката, придават на здравия Pilot Chronograph несравнимо мъжко усещане. Гледката , която се открива през завинтения прозрачен капа ще очарова ценителя: матови механизми, полирани съединения, кръговият ход на ротора и покритието от родий знаят как да впечатляват.
Pilot Chronograph - функционален часовник за истински ценители!