АКО ИСКАШ НАЙ-ДОБРОТО НЕ СЕ ЗАДОВОЛЯВАЙ С НЕЩО ПРИБЛИЗИТЕЛНО - DAVOSA TERNOS PROFESSIONAL

АКО ИСКАШ НАЙ-ДОБРОТО НЕ СЕ ЗАДОВОЛЯВАЙ С НЕЩО ПРИБЛИЗИТЕЛНО - DAVOSA TERNOS PROFESSIONAL

DAVOSA Ternos Professional - Трудно се открива часовник, предназначен за гмуркане, който да съчетава в себе си не само функционалност, но и елегантност. Този вид часовници трябва да притежават изключителна здравина, ясна видимост на циферблата и преди всичко- надеждна водоустойчивост.Всички тези условия предполагат към по-груб дизайн и масивни форми, които далеч не подхождат на един по-официален стил. Ternos е много различен и незабавно пленява със своя класически вид, подхождащ както на Вашия бизнес костюм , така и на екипа Ви за гмуркане. И всичко това без да е допуснат никакъв компромис с функционалността на часовника. Абсолютно всеки модел от серията Ternos притежава висок клас водоустойчивост до 500м., подсигурен е с подсилено сапфир кристал стъкло, както и със специална коронка, задна част и бутони на винт. Неслучайно моделите от серията Ternos се славят като едни от най-желаните в колекцията на Davosa.
Професионалните гмуркачи често работят под водата с дни, прекарвайки почивките си в т.нар. подводни камери. Влизайки в камерата съпътстващата промяна в налягането може да пръсне стъклото на часовника. Причина за този феномен е хелият, който се смесва с кислорода в камерата. Този благороден газ може безпроблемно да проникне навсякъде, но няма свойството да излезе толкова бързо при изкачване на повърхността. Той се разширява, при което оказва огромен натиск върху стъклото на часовника. За да се предотврати това, Davosa Ternos Professional е снабден с автоматична хелиева клапа, разположена на 9 часа. Обикновено стойността на часовници с толкова висока водозащита надвишава стотици хиляди евро. Ternos Professional предложението на Davosa на отлична и разумна цена: изключително здрав часовник с клас водоустойчивост до 500м., керамичен ринг, автоматична хелиева клапа и надежден швейцарски механизъм ( ETA- 2824-2).
Всеки часовник, снабден с допълнителна хелиева клапа е предназначен за професионална употреба. Този вид часовници биват специално създадени,за да служат на професионални гмуркачи на голяма дълбочина. Обикновено имат специална ръчно управляема клапа. Доста по-елегантно, но и технически по-сложно приспособление е автоматичната клапа: на гмуркача не се налага да я отвива или затваря ръчно нито да помни кога и как да освободи постепенно натрупващия се в часовника газ. Автоматичната клапа сама разпознава кога налягането от газове в часовника е достигнало критична точка, при което се отваря и осигурява неговото постепенно и постоянно нормализиране. Davosa Ternos Professional е снабден с точно такава автоматична клапа.