Menu
Your Cart

DAVOSA Argonautic BG Automatic


Новият Davosa Argonautic BG Automatic превъзхожда своя предшественик по форма и функции. Той е идеалният партньор на всички гмуркания до 30 ATM - и обратно към водната повърхност. За разработката на този модел, продуктовите мениджъри на Davosa се позоваха на отзиви от фенове на марката. С новия Argonautic BG Automatic, швейцарският производител предлага професионален водолазен часовник с хелиев предпазен клапан, най-добрите осветителни свойства, налични в момента, керамична вложка и безапелационни цветове.
Argonautic BG Automatic: Изпробваното и изпитаното се запазва
В завинтения корпус от неръждаема стомана, швейцарският автоматичен механизъм Sellita SW 200-1 поддържа своя ритъм непроменен. Устойчиво на надраскване,антирефлексното стъкло от сапфир кристал гарантира перфектен изглед към ясно проектирания циферблат с 15-минутна скала върху вложката от керамична рамка като ориентация за спешното изкачване. Благодарение на удължаването на верижката от неръждаема стомана с предпазен капак, Davosa Argonautic BG Automatic може да се носи без проблем върху мокър костюм.
Най-добрите осветителни свойства благодарение на Superluminova BG W9
Луминесцентният материал Superluminova BG W9 гарантира изключителни осветителни свойства. С него се пълнят не само цифрите и стрелките, но и 15-минутната скала и всички цифри върху керамичния безел. При естествена светлина най-добрият луминисцентен материал е бял, на тъмно се вижда ясно в ясен нюанс на синьо.
Контролирано изравняване на налягането чрез хелиева клапа
Хелият прониква във всяко уплътнение под вода, но не излиза от корпуса достатъчно бързо, когато трябва. Това създава риск стъклото да бъде изтласкано от корпуса. С ръчната предпазна клапа с хелий се осигурява контролирано изравняване на налягането. Вентилът в положение 10 часа е технически оптимизиран и сега ясно се разпознава по символа на хелия отстрани на коронката.
Най-нова технология на едно от най-чувствителните места
Коронката на 3 часа се подлага на напрежение от отвинтване и завинтване. Водолазът трябва да провери дали е затворена правилно преди всяко гмуркане; това често се случва с ръкавици и не винаги в удобни условия. Благодарение на нова конструкция на тръбата и короната, техниците на Davosa са намерили начин да оптимизират взаимодействието на компонентите и по този начин да гарантират още по-дълъг експлоатационен живот.
Argonautic BG Automatic: впечатляващ дори над вода
Обратно на водната повърхност, Davosa Argonautic BG Automatic също впечатлява с външния си вид. С помощта на сложен процес на изпичане може да се създаде класическо черно, пясъчно сиво и тъмно синьо във високотехнологичната керамика. Циферблатите са оцветени и съчетани с оцветените безцветни пръстени с матова, леко пясъчна текстура.
Техническите характеристики на Davosa Argonautic BG Automatic
Референции: 161.522.20 (черно / бяло), 161.522.40 (синьо) и 161.522.90 (сиво) с метална верижка и 161.522.25 (черно / бяло), 161.522.45 (синьо) и 161.522.95 (сиво) със силиконова каишка
Корпус: корпус от неръждаема стомана с диаметър 42,5 мм и височина 13,5 мм, водоустойчив до 300 метра (30 ATM), коронка на винт, заден капак на винт, хелиева клапа.
Стъкло: устойчиво на надраскване и антиотразителен сапфир кристал
Циферблат и стрелки: Superluminova BG W9 на индекси, стрелки и вложка на рамката
Механизъм: Швейцарски автоматичен механизъм Sellita SW200
Верижка: Верижка от неръждаема стомана с предпазна закопчалка и удължител за гмуркане