Menu
Your Cart

Новият лимитиран модел на DAVOSA - Ternos Professional GMT Black&White

Посланикът на марката DAVOSA Лука Трибондеу познава часовниците Davosa от доста време. Майка му и баща му отдавна са фенове на марката. Преди две години той самият се влюби в модела Ternos Pro GMT . DAVOSA даде възможност на Лука да включи своите идеи за реализиране на нов модел на популярната версия GMT Ternos Professional. Резултатът е черно-бяла лимитирана серия от 500 броя. Неговият подход: Един часовник трябва да се вписва във всяка среда и да издържа на всякакви метеорологични условия. Дизайнът на Лука в това отношение е безупречен. В основата на Ternos Professional GMT остава изпитаният вече швейцарски механимъм SW300. Корпусът разбира се е изработен от неръждаема стомана и е с диаметър 42 мм. Отличителните маркери за час - триъгълник на 12 часа, два правоъгълника на 9 и 6 часа и кръгове за останалите часове - са добре познати от Ternos Professional, но сега имат антрацитно покритие, контрастиращо добре с белия циферблат. Използването на светещ материал SuperLumiNova на стрелките и на часовите индекси гарантира оптимална функционалност дори при лоша видимост.

 

Нови елементи в дизайна са не само белият цвят на циферблата, но и незабавно привличащият вниманието сигнално оранжев цвят на GMT стрелката, която показва часовете на втората часова зона. Часовникът е с атнирефлексно сапфир кристал стъкло, а отдолу е защитен от капак на винт от неръждаема стомана. За безрисково използване във вода, корпусът е с водоустойчивост 20 ATM.

 

По искане на Лука Трибондеу, часовникът се предлага в комплект с класическата верижка от стомана и със здрава НАТО каишка, която се промушва под корпуса.


Моделът  Ternos Professional GMT Black&White е наличен в магазини RuWatch